Je eigen bedrijf starten in Amsterdam is makkelijker dan je denkt

Gepubliceerd: 18/05/2022

Je eigen bedrijf starten in Amsterdam? Misschien denk je dat dit onmogelijk is. Weinig beschikbare kantoorruimte en de panden of ruimtes die te koop of te huur zijn kosten een vermogen. En dan zit je ook nog eens met stevige concurrentie in de regio, afhankelijk van de branche van jouw onderneming. Wees gerust: een bedrijf starten in Amsterdam is makkelijker dan je misschien zou denken!

Een bedrijf starten is altijd een uitdaging, ongeacht de locatie. In dit artikel focussen we ons dan ook niet zozeer op alle zaken die je moet regelen om een bedrijf te starten, maar juist specifiek wat je nodig hebt om een bedrijf in Amsterdam te starten.

Start je eigen bedrijf in Amsterdam zonder vaste locatie

De meeste ondernemingen beginnen kleinschalig. Aan de keukentafel, op het kantoortje op zolder of misschien werk je nu in loondienst en ben je naast je werkzaamheden voor de baas al druk bezig met het uitwerken van ideeën. Het is dan ook niet vreemd dat je niet direct een kantoor of pand kunt kopen of huren. Een van de manieren om daarmee om te gaan is door een flexibele werkplek te hanteren. Pin jezelf niet vast aan een dure locatie, maar profiteer van de enorme mogelijkheden die de hoofdstad biedt om geconcentreerd te kunnen werken. Zo biedt Amsterdam Offices diverse flexplekken, kantoorruimtes én vergaderruimtes. Die flexplekken en vergaderruimtes zijn gewoon per uur te huur. Je betaalt dus alleen voor de tijd waarin je echt gebruikt maakt van de ruimtes.

Het belang van een goede locatie

Door je bedrijf in Amsterdam te starten sta je eigenlijk al 1-0 voor op andere bedrijven. Zeker wanneer je jouw onderneming inschrijft op een mooie locatie in het centrum van de stad. Voor potentiële investeerders, partners of klanten wekt dat toch een beter gevoel op dan een woonadres in een dorp nabij Amsterdam of een verlaten industriegebied.

Met locatie bedoelen we ook: hoe ziet je werkplek eruit? Een thuiskantoor kan erg comfortabel zijn, maar is het ook een representatieve werkplek om belangrijke stakeholders te ontvangen? Ook hierbij geldt weer dat afhankelijk van de branche waarin je actief bent het imago van je bedrijf een grote rol speelt in het uiteindelijke succes van je start-up.

Alles-in-één voor jouw onderneming

Amsterdam Offices biedt een alles-in-één oplossing voor jouw onderneming. Ons virtual office maakt het mogelijk om jouw bedrijf in te schrijven op een bijzondere locatie, we bieden werkruimtes en een uitgebreide service om het jou en eventuele gasten die je ontvangt zo prettig mogelijk te maken.


Deel deze blog op social media!

Terug naar blog